步姐動漫 pieayu.com

搜索
查看: 1120|回復: 6

[討論] 其實今集出現左少少奪取他人果實的能力條件?

霸氣
懸賞金

遊戲勳章1 積分勳章1 註冊勳章1 積分勳章2 註冊勳章2

首先 討論前提係BIG MOM同修女果實都係靈魂果實

最新一集既漫畫講到.其實養大BIG MOM既修女其實係一名兒童販子.佢都打算將BIG MOM賣比海軍
問題就黎啦.點解BIGMOM最後冇做到海軍  反而仲做左4皇?
但對於一個咁鐘意錢既人黎講.BIG MOM賣到咁價錢咁吸引.無論咩因素佢都會千方百計賣左BIG MOM佢
換句話講.BIG MOM冇賣到比海軍既原因係因為修女不能賣.而唔係修女沒有賣

另外.今期漫畫尾2果頁.BIG MOM話自己連桌子都食埋 佢發癲果陣連自己殺左瀑胡子都唔記得
即系有可能連修女都食埋落肚(其實係海上餐廳篇章已經有食人的情節)
如果真係咁  我覺得極有可能佢係因為食左修女既身體某個部分先可以得到靈魂果實能力
咁樣就可以解釋點解黑胡子會得到震震果實既能力
而都可以解釋到點解咁多海賊團而只有黑胡子果個海賊團可以做到狩獵能力者得到佢地既能力

霸氣
懸賞金

遊戲勳章1 簽到勳章1 簽到勳章2 熱心勳章1 熱心勳章2 積分勳章1 積分勳章2 註冊勳章1 註冊勳章2

修女比人食左??之後能力過渡??
變成"進擊的海賊王"

霸氣
懸賞金
感覺好像不太可能,但是又好像是咁,
但是食左的話,真是死了,咁果實不是應該是重生嗎

霸氣
懸賞金
仲有,黑胡子跟所有人都不同架,所以黑胡不是食白胡的一部分

霸氣
懸賞金

遊戲勳章1 積分勳章1 註冊勳章1 積分勳章2 註冊勳章2

rich123 發表於 2017-6-5 09:34
仲有,黑胡子跟所有人都不同架,所以黑胡不是食白胡的一部分

其實好多迷團尾田都未開估.我都係純粹估估下
我個人睇法係黑胡子係因為身體既關係可以接受到複數以上既果實
另外一個觀點係 點解黑胡子要建立能力者狩獵團.
我覺得最有可能既係將有用既能力轉移黑胡子比自己既團員.
而黑胡子可以咁做得出既結論係黑胡子知道轉移能力既方法

當然  我都係純粹個人推測

霸氣
懸賞金
night8864 發表於 2017-6-5 21:28
其實好多迷團尾田都未開估.我都係純粹估估下
我個人睇法係黑胡子係因為身體既關係可以接受到複數以上既果 ...

哈哈,都估得不錯,我信了,

霸氣
懸賞金
根據現在這樣看吃了可以把能力過渡,但這樣就不得了,可能黑胡也是用這種方法取得白胡能力,天啊白胡子死了還要給人吃⋯希望這個只是其中之一的方法。